Pujol?

Ja han passat un parell d'anys des del dia que el president Pujol va confessar tenir uns diners no regularitzats a l'estranger, des de feia una colla d'anys, i que corresponien a una herència familiar. Milions d'euros.

L'únic que se m'acut pensar primer és que és una sort provenir d'una família d'industrials, d'èxit, que van fer fortuna. I comprenc que en uns moments d'incertesa política i econòmica, en un país que provenia d'una dictadura, van preferir-los tenir guardats a pany i forrellat, a Andorra. En segon lloc se m'acut pensar en tantes famílies de catalans il·lustres d'aquella burgesia que venia del segle XIX. Penso en els Güell, i en la fortuna que avui equivaldria a uns 70 mil milions. I uns quants més. Bastants famílies. Moltes, que van fer calers i que viuen encara per sobre de la Diagonal. I recordo també molts d'aquells fills de casa bona que, en comptes de viure d'esquena al país cobrant de rendes, van col·locar-s'hi davant. I van obrir escoles, van pagar els primers sous de la gent d'Òmnium, van pagar els lloguers del president Tarradellas a l'exili, van finançar revistes i editorials... I alguns d'ells van acabar posant-se davant d'un país que patia i que volia ser. Alguns, com en Pujol, van aconseguir que Catalunya fos de nou pròspera, europea, i que Barcelona estigués col·locada al món. També ho va fer gent d'altres partits; és clar. Però Pujol n'era un puntal. I ho va fer durant cinquanta anys.

No valorar tot això, al mateix temps que ens deixem arrossegar per interessos mediàtics i polítics de tots aquells que li tenien ganes; no saber destriar el gra de la palla i no voler diferenciar entre el que roba a cabassos i el que simplement no regularitza una herència, per molt substanciosa que sigui; negar-se a llegir entre línies el que li ha passat a aquest home i gaudir amb l'acarnissament al qual se'l sotmet, diu molt poc dels catalans i catalanes de seny.

La justícia és una balança amb dos plats. I és just carregar el que pertoca a cada banda.

Subscriu-te al nostre newsletter

Segueix-nos

Estem a les xarxes i volem que participis amb nosaltres. .

Segueix-nos

Estem a les xarxes i volem que participis amb nosaltres.