Gràcies per una nova temporada d'El Matí de la República

No sabem quan tindrem les urnes, ni quan se signarà el decret, ni com es farà el cens. Tampoc sabem si l’Estat s’atravirà a aturar el referèndum ni en cas sí, quins mitjans utilitzarà. Hi haurà inhabilitacions, presó, persecució? S’eliminarà l’autonomia? Total o parcialment? I quan? Ara al juliol, a l’agost o tot passarà a partir de setembre?

Continuar llegint

Feliç dia de l'orgull gay!

Avui és el dia internacional de l'orgull gay. Un dia per celebrar que hem avançat molt en igualtat, un dia per commemorar als pioners de les lluites, als qui es van deixar la cara i també la vida. Alguns creuen que no calen les manifestacions, que no cal un dia com el d'avui, però encara cal. I cal perquè encara hi ha moltes persones que viuen amb por de ser com són, encara hi ha moltes persones que pateixen, encara hi ha moltes agressions. Al món autèntiques atrocitats i persecucions, a casa nostra agressions puntuals però constants durant tot l'any.

Continuar llegint

Alguns debats sobre vestimenta del segle passat

Els treballadors -homes- d'una empresa francesa estan anant a la feina aquests dies amb faldilla. Com que la empresa només reconeix con a roba adequada per a treballar els pantalons llargs o la faldilla, els homes han decidit posar-se faldilla per reivindicar el pantaló curt ara que fa tanta i tanta calor.

Continuar llegint

Aquesta tardor canviarà tot

Aquesta setmana el President de la Generalitat Carles Puigdemont va comparar el moment actual que viu el país amb el retorn de l’exili del president Terradellas. Des d’alguns sectors de l’espanyolisme l’han titllat de tot... Però aquests són sectors que no han entès el moment polític que estem vivint. I ja no parlo de si es fa el referèndum i de si som independents perquè en el pitjor dels supòsits la relació entre Catalunya i Espanya també canviarà radicalment. En el pitjor dels escenaris ja ha començat una transició.

Continuar llegint

Els musulmans i les institucions europees han d'anar del braç per combatre l'islamisme

L'augment de la islamofòbia a Europa, que es veu i es palpa al carrer, i que en algunes ciutats s'ha arribat a pronunciar en forma d'atac o atemptat és quelcom que cal resoldre perquè això no fa més que atiar la radicalització i fomentar enfrontaments que ja interessen a Estat Islàmic. I és que Estat Islàmic no només busca atemptats, qualsevol cosa que ens divideixi i fomenti les diferències entre nosaltres ja els hi va bé. Qualsevol cosa en la que poder fomentar el victimisme entre els qui pretenen representar els hi va més que bé.

Continuar llegint

Dir miserable a un Ministre miserable no és un insult

Dir miserable a un Ministre normalment no és adequat. Menys en seu parlamentaria, menys si ve d'un parlamentari. Però ahir quan Gabriel Rufian li va etzibar a l'actual ministre de l'Interior ho vaig trobar plenament justificat. Fins i tot ho vaig celebrar. I és que en democràcia un ministre no pot posar en perill la seguretat d'un poble per motius polítics i això és el que està fent el ministre no permeten contractar 500 nous mossos que calen o no convocant la junta de seguretat simplement perquè els catalans hem decidit que volem votar un futur propi.

Continuar llegint

Subscriu-te al nostre newsletter

Segueix-nos

Estem a les xarxes i volem que participis amb nosaltres. .

Segueix-nos

Estem a les xarxes i volem que participis amb nosaltres.