Editorial: Joc brut de l'estat

Ahir vam poder escoltar al Telenotícies vespre la part d'una conversa entre un Policia Nacional i un dirigent associatiu marroquí que va col.laborar molt amb la Fundació Nous Catalans de la qual en vaig ser sotsdirector. En la conversa s'escolta com el policia pressiona al dirigent per a que li expliqui coses sobre el director de la Fundació Nous Catalans, l'Àngel Colom, sobre la feina que fèiem i sobre la estratègia que seguíem per intentar que els nous catalans se sumin al procés d'independència de Catalunya.

És miserable, indecent. De fet, ja ho sabíem que durant molts anys la policia de Fernández Díaz va perseguir a molts dels dirigents que col.laboraven amb el catalanisme polític. Ho sabiem, el cap del CNI va arribar a expulsar amb una ordre directe i sense ordre judicial a un dels nostres principals dirigents, va amenaçar i fer xantatge a molts d'altres. A alguns els té vetada l'obtenció de la nacionalitat espanyola des d'aquella època, a d'altres els van amenaçar de mort. És trist, no ha estat fàcil, alguns dirigents van optar per marxar del país amb les seves famílies i sense dir res... avui entenem moltes coses... i vull aprofitar aquest dia per reivindicar la feina feta amb l'Àngel Colom, per reivindicar la importància de la incorporació dels nous catalans i noves catalanes al procés d'independència i en la campanya pel referèndum del dia 1 d'octubre. A Convergència en vam ser pioners. El joc brut de l'Estat va començar fa molts i molts anys. Ara simplement s'ha intensificat. En aquell moment ens vam sentir molt sols, ara aixequem el cap i ens comprometem a continuar treballant!

Editorial: Catalunya en estat d'excepció

Ciutadans de Catalunya. Ha començat la intervenció de la Generalitat. En aquests moments la Guàrdia Civil està ocupant algunes conselleries del nostre país. Ara mateix estan ja a diverses seus del Departament de finances, d'Exteriors, afers socials i del centre de telecomunicacions, aquí mateix al costat de l'edifici de la ràdio al carrer Roger de Llúria també estan. Armats. Ja han detingut al secretari general del Departament de Vicepresidència i Finances. Hi haurà més detencions. Comença el cop d'Estat! Des d'aquest programa fem una crida a tots els ciutadans de Catalunya a sortir al carrer a defensar les institucions catalanes. Això que avui comença acabarà amb la intervenció per la força del nostre autogovern si els ciutadans de Catalunya no ho evitem. Al carrer catalans, guanyem-nos la llibertat!

Augmentarà la repressió però no ens oblidem de gaudir del moment!

Ja ha començat el primer tram de campanya de l'1 d'octubre i la repressió de l'Estat Espanyol de moment només ha aconseguit requisar alguns cartells i flyers sobre el referèndum i que a algun policia municipal franquista pugui exterioritzar la seva bilis a la democràcia i es posi a boicotejar actes cívics i retirar cartells que demanen votar.

El dia 1 d'octubre s'apropa imparable, els demòcrates del SÍ, i cada vegada més, els demòcrates del NO, estan molt mobilitzats, el món que fa anys que ens mira com un entranyable afer intern espanyol ara ja ens analitza com un possible nou subjecte polític. Cada dia arriben més observadors internacionals de diversos països per vetllar pel bon funcionament del referèndum. I a partir d'avui... s'accelera tot. Quan menys queda pel dia 1 i més animada està la gent d'anar a votar l'Estat més haurà d'intensificar la seva repressió, fins al moment ineficaç. Estiguem alerta i preparats per a tot sense deixar de gaudir d'aquest moments preciós que el destí ens ha encomanat viure amb orgull!

Editorial: Cop d'estat a Catalunya

Ahir l'Estat Espanyol va perpetrar un cop d'Estat a Catalunya. Agents armats van entrar a diverses conselleries, van detenir a membres del nostre Govern. Ens van insultar, se'n van riure de nosaltres. El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, ens va dir al vespre que si no entregavem les urnes ens liquidaria com a nació, com a societat, com a model econòmic, com a demòcrates, com a catalans. Companys, hem d'estar enfadats. Molt enfadats, però catalans, estiguem orgullosos de nosaltres mateixos perquè ahir vam demostrar al món que tenim capacitat de reacció, que tenim capacitat de resistència i que estàvem disposats a guanyar-nos la independència ocupant els carrers les hores que fessin falta. Ahir el món va veure que l'Estat ja no controla Catalunya i que les forces d'ocupació són incapaces d'actuar sense la protecció dels Mossos d'Esquadra. Ahir l'Estat va prémer l'accelerador, si no avui, demà continuarà i ho voldrà liquidar tot abans del dia 1 d'octubre. Estiguem a l'alçada, siguem ferms, però mai abandonem la nostra actitud pacifica que ahir va emmirallar una vegada més el món. Avui a les 12h tothom al Passeig de Lluis Companys davant el Tribunal Superior de Justicia de Catalunya, a l'Arc de Triomf. Concentrem-nos de manera permanent fins que no alliberin tots els presos polítics. La llibertat és meravellosa però té un preu. Assumim els riscos i prenem-la! Quines conseqüències te per la economia? Cobraran els funcionaris? Es pot fer el referendum? I Espanya? I el PSC? Colau?

Espanya necessita la independència de Catalunya per poder fer la transició

L’1 d’octubre suposarà la fi de l’Estat Espanyol tal i com el coneixem. I  no només perquè Catalunya en deixarà de formar part, sinó perquè els ciutadans espanyols tindran la oportunitat única de culminar amb la falsa transició del 78 i assentar unes noves bases per a construir una nova Espanya des de la ciutadania, plantant cara al règim franquista i amb valors democràtics.

Es comença a veure aquests dies en algunes ciutats on ja apareixen alguns moviments de recolzament al referèndum, o de protesta amb la manca de valors democràtics de l’Estat alhora de prohibir-lo. I és que es pot ser espanyol, no estar a favor del referèndum però estar fermament en contra de com l’Estat està intentant privar de drets fonamentals a la ciutadania. També es veu en la resposta política de l’Estat al referèndum. De moment hi ha unitat del PP amb el PSOE i Ciutadans, però aquesta unitat pot ser més fràgil cada dia en la mesura que l’Estat augmenti la repressió.

Continuar llegint

Ara ens toca als ciutadans demostrar que estem a punt. Dilluns, tots a la Diada!

Ahir el Govern espanyol, el Tribunal Constitucional, el fiscal general de l'Estat, els grans mitjans de l'Estat, la majoria de partits polítics d'àmbit estatal, van amenaçar per escrit al nostre President, al nostre vicepresident, als nostres consellers, a la presidenta del nostre Parlament i als membres de la mesa... així com als nostres diputats, al cap dels Mossos d'Esquadra, el nostre heroi Trapero, al director de TV3 i a 60 alts càrrecs de l'administració, a 947 alcaldes, als treballadors d'una impremta de Constantí on suposadament s'hi imprimeixen paperetes que porten 48h assetjats per la guàrdia civil... els catalans no tenim tot aquest poder que té l'Estat, però en tenim un de més important: la gent.

Continuar llegint

Subscriu-te al nostre newsletter

Segueix-nos

Estem a les xarxes i volem que participis amb nosaltres. .

Segueix-nos

Estem a les xarxes i volem que participis amb nosaltres.