Don Giovanni, producció de l'any al Liceu

Hem hagut d'esperar a final de temporada per assistir a la producció de l'any, un esplèndid muntatge del Don Giovanni (Mozart/Da Ponte) que ens recorda el perquè és una de les òperes més grans que hi ha al repertori. La coproducció del nostre teatre amb Londres, Tel Aviv i Houston no només suposarà un llarg recorregut i reposicions per aquests teatres sinó també per mèrits propis, arreu del món. I és que, tot i que una escenografia que dona voltes sobre ella mateixa no és pas una innovació, el joc entre l'arquitectura que inclou el palau sevillà i el mapping, obra d'Es Devlin i Luke Halls és tota una proesa. Res a dir d'un vestuari magnífic d'època, obra d'Anja Vang Kragh, on les grans taques obscures ens recorden poèticament l'abús d'un Don Giovanni sobre totes les dones en escena.

Vocalment cal destacar pel seu realisme al protagonista de la nit, Mariusz Kwiecien, un Don Giovanni creïble, seductor, malèvol, molt sexual i incontestablement atractiu, secundat per un magnífic Leporello del nostrat Simon Orfila que, amb la veu més obscura que un Leporello habitual, confereix nova vida a un personatge més càlid, més víctima i no tan burleta. Més que correcte també Dmitry Korchak amb el gens agraït paper de Don Ottavio, un dels grans secundaris de Mozart; i magnífic el ja habitual de la casa Eric Halfvarson amb un Commendatore de gran recorregut vocal. Miah Persson va ser una Donna Elvira d'una veu experimentada i càlida, però la Donna Anna de Carmela Remigio, tot i ben timbrada, va quedar un pèl opacada pel conjunt. Completava el repartiment un Valeriano Lanchas com a Masetto, una mica superat per les corredisses, i una excelsa Julia Lezhneva com a Zerlina, amb veu fresca i cristal·lina, i que ens va oferir alguns dels millors moments de la nit, coloratures incloses. El bon paper dels solistes es completa amb la solvent direcció de Josep Pons, a qui se li nota la preferència per Mozar.

Poètica, vibrant, conceptualment ben resolta pel director d'escena Kasper Holten i executada de forma brillant, aquesta producció del Don Giovanni s'ha convertit probablement en el muntatge de l'any. 

Segueix-nos

Estem a les xarxes i volem que participis amb nosaltres. .

Segueix-nos

Estem a les xarxes i volem que participis amb nosaltres.