I si en comptes d'aturar el comerç, el mobilitzem?

Portem deu anys de crisi i de mil i un problemes que afecten el comerç de la nostra ciutat, des dels horaris comercials fins als nous hàbits de consum, des del capitalisme salvatge que elimina distribuïdors, fins al comerç il·legal. I ara, enmig d'un procés polític legítim, necessari i que precisa de certa urgència, el comerç ha de fer de nou un sacrifici, havent de sumar-se a aturades generals de país, que el que volen precisament és frenar l'economia, bloquejar distribuïdors i fer que els ciutadans, vostè i jo, deixin de consumir. Que no comprin. Que no vagin al cinema. Que no facin el tallat al bar. Que no vagin al mercat. Creuen que veritablement tindrà el seu efecte evitar que el nostre veí s'hi guanyi la vida? Hem de tallar les llums de Nadal i evitar una acció de dinamització del comerç local que permet recuperar les males xifres de l'any al nostre comerç? De debò que aquesta és la via? El comerç del país i els serveis representen un percentatge elevadíssim del PIB del nostre país, i un ingrés diari per a centenars de milers de families catalanes. De debò, no cal. 

Des de la radicalitat del procés. Des de la profunda convicció democràtica que cal actuar, i fer-ho amb celeritat. Des de la necessitat d'accions que posin de manifest no només la nostra indignació vers els empresonaments polítics, si no també contra la inefable connivència dels poders executiu i judicial espanyoli en defensa de les nostres institucions legals i legítimes, dels nostres Consellers i dels Jordis, busquem opcions que facin mal a qui ens fa mal. Ho va dir -el defenestrat- Santi Vila fa uns dies. I ho diu el comerç de la ciutat. Deixem el comerç en pau i busquem solucions imaginatives. 

El comerç del nostre país és una de les armes més efectives. Milers d'empreses tenen relacions econòmiques amb empreses d'altres països, proveïdors, clients... donem-los mecanismes per a que el comerç internacionalitzi la nostra causa. Fem que l'empresa demostri al món que, malgrat les crisis polítiques, Catalunya es mou. Digueu a Europa que Catalunya exporta i importa, que és capaç de sortir-se'n fins i tot en els moments més caòtics. Feu que el món vegi que Catalunya funciona, i que està disposada a fer-ho en una República més lliure i més justa. Ajudeu a que el comerç manifesti la seva indignació. Feu que el comerç participi dels vostres programes electorals. Animeu-los a construir un nou país més ric. Incorporeu-los a la causa i no el feu servir d'escut. El dia que calgui sortir al carrer, bloquejar l'aeroport, tallar l'A-2, o anar a posar el cap sota les porres, elvostre veí botiguer, hi serà. No ho dubteu.

De moment, si la cosa és per anar fent i seguir sumant dies d'aquells de "mecaguntot", millor aneu a comprar quelcom -una samarreta, un formatge, un parxís- i envieu-lo a algun dels Consellers que dignament ens representen i les estan passant-les canutes on els hem enviat entre tots. Ajudem el comerç, i enviem un somriure als nostres presos polítics.

 

 

 

Segueix-nos

Estem a les xarxes i volem que participis amb nosaltres. .

Segueix-nos

Estem a les xarxes i volem que participis amb nosaltres.