Operació Junqueras. L'operació de Soraya?

Es confirma, amb les declaracions de gent tan poc sospitosa com Vidal Quadras, que l'unionisme aposta per investir Oriol Junqueras com a nou president de la Generalitat. Com "a mal menor", segons expliquen que va dient Soraya Sáenz de Santamaría. Sens dubte, la investidura de Junqueras obeeix a una nova exigència de l'estat que el permetria anotar-se noves victòries, després de la tan dolorosa derrota a les urnes del passat 21D.

I ho crec en base a aquests fets:

- El president legítim Carles Puigdemont simbolitza tot allò que l'estat espanyol no ha pogut control·lar de Catalunya. Un president escollit legítimament, que ha declarat la Independència del nostre país. A qui no han pogut obligar a acatar el 155. Que se'ls ha escapat de la (in)justícia espanyola. Per qui han hagut d'eliminar l'ordre de detenció internacional per por a fer el ridícul. L'únic que els amenaça d'una forma lliure i radical amb la República.

- El president legítim Carles Puigdemont és allò que Espanya detesta i no pot control·lar: la legitimitat del poble de Catalunya encarnat en una institució, que és la presidència del país. En definitiva, Puigdemont és la constatació més fefaent de la sobirania de Catalunya. Que segueix lliure, incontestable, fora del control del 155.

- El president legítim Carles Puigdemont és aquell que els treu els colors a Europa, el que fa que el conflicte s'internacionalitzi, qui recorda des de la capital del continent quina mena d'estat és Espanya.

En canvi, Junqueras ofereix noves idees associades, molt més assumibles per Soraya, Rajoy i l'aparell de l'estat. Quines són? Tals com aquestes

- Junqueras no ha estat president. No té la càrrega simbòlica de Puigdemont
- Junqueras ha estat empresonat. No s'ha escapat a la lògica espanyola del "qui la fa, la paga". Redimeix els seus pecats. S'amotlla al 155. Ha estat humiliat i ha pagat i això implica que el 155, i per tant, Espanya, ha guanyat.

- Junqueras és el bon noi republicà amic de Soraya, romàntic i que parla d'història de Catalunya. En la còsmica imatge del món de l'espanyolisme ranci, d'aquests sempre n'hi haurà. Però no són perillosos.

- Amb Junqueras s'acaba Puigdemont. La seva necessitat és oblir un nou meló i que la gent oblidi el president legítim, que serà la única forma d'humiliar-lo i, en definitiva, d'atacar el serrell que se'ls ha escapat en tota aquesta operació.

I un cop sigui president, ja veurem que passa, ja que la majoria pot ser absoluta però només servirà per gestionar una nova Generalitat autonòmica. I en el marc mental espanyol, això és l'únic important.

Operació Junqueras. L'operació de Soraya?

Segueix-nos

Estem a les xarxes i volem que participis amb nosaltres. .

Segueix-nos

Estem a les xarxes i volem que participis amb nosaltres.