Prou seguidisme. Ni sí ni no a Podemos; simplement independència!

No entenc perquè una part de l’independentisme està entrant aquests dies en el debat de la moció de censura al Congrés de Diputats espanyol. Si d’aquí a tres mesos, o abans en cas que no puguem celebrar el referèndum, proclamem la independència que estem fent ara entrant a un debat autonomista?

No ens agrada Mariano Rajoy, però la moció de censura no només és per fer-lo fora a ell, és també per posar a Pablo Iglesias. I no, tampoc no ens agrada Pablo Iglesias. I és que no ens agrada el qui no ens permet posar urnes com qui les vol posar a tot Espanya per fer-nos ser minoria en la votació. I no ens agrada qui a Barcelona ens diu que posar urnes és il.legal igual com no ens agrada qui diu que no cedirà equipaments públics per posar-les. I no ens agrada l’autoritarisme dels que governen, i ens espanta, l’autoritarisme dels qui volen governar. Recordem que en la proposta que va fer arribar Podemos al PSOE per formar Govern demanaven ni més ni menys que Exteriors, Justícia, Defensa, Interior, el CNI i el control dels mitjans de comunicació. Ai quina por. Ai quina por la separació de poders inexistent en els uns i com seria la separació de poders amb els altres.

Per tant, prou d’aquest debat, els independentistes, si ens creiem que aquest procés va de debò, a Madrid no hem de votar ni a favor ni en contra d’aquesta moció. Ja s’ho faran, nosaltres hem emprès un camí propi i l’u d’octubre marxarem. I si el que amb això es pretén és aconseguir el suport dels comuns al referèndum més val que aquests vegin que estem disposats a plantar-los cara i a posar de manifest les seves incoherències que no pas fer-lis un seguidisme cec en la seva intenció de canviar de color la monarquia espanyola (perquè recordem que són monàrquics) i seguidisme no ara, seguidisme ja des del debat d'investidura d'Ada Colau perquè res no canviï, per tenir una capital del país a la contra del procés.

Etiquetes: editorial, èric bertran

Subscriu-te al nostre newsletter

Segueix-nos

Estem a les xarxes i volem que participis amb nosaltres. .

Segueix-nos

Estem a les xarxes i volem que participis amb nosaltres.