Un professor no pot ser homòfob

La Generalitat ha iniciat un expedient sancionador a un professor de Lleida que fa uns dies va fer comentaris clarament homòfobs al mig d’una classe. El professor es podria enfrontar a una multa d’entre 300 i 1700€. Justament ahir parlant-te en la tertúlia d’actualitat d'aquest mateix programa va quedar la idea a l’aire, o la pregunta, sobre fins a quin punt vetar segons quins pensaments serveixen per a eradicar el problema o si simplement el silencien i radicalitzen.

És un debat interessant, segurament sense resposta clara. Pot ser millor el remei que la malaltia? La línia és molt fina i segurament no ens posaríem d’acord. Però pensant-t’hi després em van venir al cap algunes idees. Primer, no es pot intentar utilitzar una normativa feta per a protegir com una arma per a perseguir idees. Segon, alhora de sancionar hem d’actuar més amb el cap que amb el cor, i alhora de defensar uns drets hem d’actuar més amb la seducció que no pas amb la imposició, i això és així per més legítims que siguin que siguin aquests drets. I tercer, en aquest cas concret sí que s’ha de sancionar. Evidentment que sí.

Per què? Doncs perquè qui feia aquests comentaris homòfobs no era una persona qualsevol; era un mestre, un professor. I un professor és un treballador públic, un representant de l’administració, un sirvent a la ciutadania. Un professor ha de ser exemplar per als seus alumnes, els hi ha de transmetre uns valors i vetllar per a tots ells. Un professor no pot fomentar la discriminació dels seus alumnes en funció de la seva orientació sexual. Així que debatem, sí, però els professors homòfobs fora dels nostres centres educatius.

Etiquetes: editorial, èric bertran

Segueix-nos

Estem a les xarxes i volem que participis amb nosaltres. .

Segueix-nos

Estem a les xarxes i volem que participis amb nosaltres.