Els musulmans i les institucions europees han d'anar del braç per combatre l'islamisme

L'augment de la islamofòbia a Europa, que es veu i es palpa al carrer, i que en algunes ciutats s'ha arribat a pronunciar en forma d'atac o atemptat és quelcom que cal resoldre perquè això no fa més que atiar la radicalització i fomentar enfrontaments que ja interessen a Estat Islàmic. I és que Estat Islàmic no només busca atemptats, qualsevol cosa que ens divideixi i fomenti les diferències entre nosaltres ja els hi va bé. Qualsevol cosa en la que poder fomentar el victimisme entre els qui pretenen representar els hi va més que bé.

Probablement hem de demanar als musulmans en general que abandonin la por i condemnin més enèrgicament els crims comesos en nom de la seva religió - i sí, també els de Charlie Hebdo encara que fessin burla del profeta-. I probablement els no musulmans cal que condemnem amb més força els atacs islamòfobs i no fer veure que no van amb nosaltres. I és que la intolerància cap a uns ens afecta a tots com a societat.

L'Islam en si no és un problema -o no més que qualsevol altra religió-, el que és un problema és una ideologia terrorista que utilitza aquesta religió. I la violència no és la solució. Si algun dia podrem arreglar el món estic convençut que la solució passa per la educació. Als països àrabs, en general, molta, segur, però també aquí.

Etiquetes: editorial, èric bertran

Segueix-nos

Estem a les xarxes i volem que participis amb nosaltres. .

Segueix-nos

Estem a les xarxes i volem que participis amb nosaltres.