Espanya necessita la independència de Catalunya per poder fer la transició

L’1 d’octubre suposarà la fi de l’Estat Espanyol tal i com el coneixem. I  no només perquè Catalunya en deixarà de formar part, sinó perquè els ciutadans espanyols tindran la oportunitat única de culminar amb la falsa transició del 78 i assentar unes noves bases per a construir una nova Espanya des de la ciutadania, plantant cara al règim franquista i amb valors democràtics.

Es comença a veure aquests dies en algunes ciutats on ja apareixen alguns moviments de recolzament al referèndum, o de protesta amb la manca de valors democràtics de l’Estat alhora de prohibir-lo. I és que es pot ser espanyol, no estar a favor del referèndum però estar fermament en contra de com l’Estat està intentant privar de drets fonamentals a la ciutadania. També es veu en la resposta política de l’Estat al referèndum. De moment hi ha unitat del PP amb el PSOE i Ciutadans, però aquesta unitat pot ser més fràgil cada dia en la mesura que l’Estat augmenti la repressió.

Jo sóc dels que pensa que Espanya no canvia perquè no vol canviar, però si alguna oportunitat de millora té, estic plenament convençut que serà en el moment en que nosaltres marxem. Serà aquí on haurà de decidir si es blinda més en si mateixa al conservadorisme o si fa un pas endavant cap al segle XXI. Serà a les seves mans.

Etiquetes: èric bertran, editorial

Segueix-nos

Estem a les xarxes i volem que participis amb nosaltres. .

Segueix-nos

Estem a les xarxes i volem que participis amb nosaltres.