L'Editorial: Ridícul internacional de Rajoy

Ahir Mariano Rajoy va fer el gran ridícul als Estats Units i al món. No només no va aconseguir que el president dels Estats Units, Donald Trump, no li doni suport, si no que el mateix president americà va reconèixer que diumenge la gent aniria a votar a Catalunya encara que Rajoy digues que no i va admetre la possibilitat de que Catalunya s'acabi independitzant. I per més inri, el propi Donald Trump va dir davant Mariano Rajoy que el diumenge ell, si fos català, votaria -per una Espanya unida- però que votaria.

Trump va dir el mínim que pot dir el president d'un país aliat, que a ell li agrada molt Espanya tal i com està. I més després de signar un contracte per valor de 3.500 milions. Igual com quan un amic li ensenya a un altre la foto de la seva nòvia i aquest li diu 'molt maca i molt simpatica'. D'entrada, un comentari de pura cortesia per amistat i per quedar bé. Rajoy ja sap, a hores d'ara, que ha perdut tot el relat internacional. És per això que ha suspès la seva presencia a la cimera de la UE que se celebra a Tallin fins divendres. El mateix portaveu de la Comissió Europea ja no sap com evitar respondre les moltíssimes preguntes que li fan cada dia els periodistes sobre el referèndum i l'actitud dictatorial del Govern Espanyol.

I que Rajoy sàpiga que ha perdut el relat internacional als catalans ens hauria de posar encara més en alerta. Fins ara a Rajoy l'únic que el frenava és el que dirien a l'exterior. Ara, un cop ja ha perdut aquest debat només li queda preocupar-se d'imposar el seu ordre a Catalunya sense miraments. Preparem-nos. Rajoy ataca i no oblideu que és amb el suport del PSOE i de Ciutadans, de Miquel Iceta, de Nuria Parlon, d'Enric Hernandez, de Joan Coscubiela... i el silenci d'Ada Colau, que de tant en tant posa algun tuit, però no ha estat capaç, de moment, de plantar cara als qui estan aniquilant els drets democràtics que tenim com a ciutadans d'una Europa del segle XXI.

Segueix-nos

Estem a les xarxes i volem que participis amb nosaltres. .

Segueix-nos

Estem a les xarxes i volem que participis amb nosaltres.