Editorial: Catalans, guanyarem

Estem a 48 hores del referèndum d'independència. Tenim els col.legis electorals, tenim els responsables d'obrir els col.legis, tenim els membres de les meses, tenim els interventors, tenim les urnes, tenim les paperetes, tenim la raó i tenim la gent. Tenim uns polítics que ens han portat fins aquí, tenim uns Mossos d'Esquadra que ens han dit que ens protegiran, tenim una Comissió Europea i una Casablanca que han dit que a partir del dia 1 negociaran amb qui resulti guanyador del plebiscit, tenim un món que ens mira, tenim unes Nacions Unides que ja han cridat a l'alto a Espanya per vulnerar-nos drets democràtics als catalans. Tenim periodistes de tot el mon a favor, tenim diputats de parlaments d'arreu del món que ens miren i esperen veure què decidim diumenge, i no només això, tenim ja a Catalunya experts en política internacional i eurodiputats que exerciran diumenge d'observators internacionals per garantir que el procés de votacions té garanties i, per tant, el resultat és vinculant.

Tenim un Estat completament afeblit: un Congrés dels diputats incapaç de consensuar una resposta al referèndum i un propi Govern Espanyol dividit en quina resposta ha de donar. Tenim bombers i estibadors, pagesos i amants del Liceu, estudiants i jubilats, sindicats i organitzacions empresarials, conservadors i progressista preparats per votar. I el que és més important, preparats per aplicar després el resultat.

Diumenge anem a votar, l'únic que li queda a l'Estat és deslegitimar el resultat, per tant, protegim les urnes, protegim-les com calgui, i al vespre comptem el resultat. I sobretot, dimecres proclamem la independència. Des del Parlament, però també des dels carrers. Els nostres carrers mai més tornaran a ser de Mariano Rajoy, els carrers seran sempre nostres i allà haurem de defensar la declaració unilateral d'independència que farà el nostre Parlament. Catalans, és o ara o mai. Catalans diumenge fem la independència i a partir de dilluns defensem-la. Catalans, siguem dignes del moment històric que ens ha tocat viure. Catalans, guanyarem!

Segueix-nos

Estem a les xarxes i volem que participis amb nosaltres. .

Segueix-nos

Estem a les xarxes i volem que participis amb nosaltres.