Editorial: Plena confiança al president

No puc dir que estic content. Tampoc puc dir que m'esperava el que ahir va passar al Parlament. Tampoc diré que estic trist. Puc dir que ahir vaig viure un dels moments més feliços de la meva vida quan el President Carles Puigdemont va declarar la independència de Catalunya. I puc dir que quan la va suspendre temporalment vaig patir una de les frustracions més importants.

Així és com em sento de cor, i no podria enganyar dient una altra cosa. Ara bé, a part de cor tinc cap i el cap em diu que la jugada que ahir va fer el President ens ajuda a ampliar la base social de l'independentisme perquè no ens hem aixecat de la taula de diàleg. És més, segur que hem guanyat suports davant de la comunitat internacional, que tan diàleg i mediació ens reclamava. La jugada d'ahir del President no canvia res, simplement reforça el nostre relat i afebleix el de Rajoy.

I és que el Govern Espanyol ara està en una situació complicada perquè no té altra remei que continuar amb els seus plans repressius per varies raons. Primer, perquè mai no dialogarà sobre el futur de Catalunya. Segon, perquè si algú tenia dubtes, ahir el món clarament ens va tractar com a subjecte polític i això és més del que poden suportar. Tercer, perquè si l'únic que poden fer és aplicar el 155, o el 116, quan abans ho facin millor, dilatant-ho en el temps no hi guanyen res més que l'enfortiment del nostre relat. I quart, perquè en contra del que molts volen veure, ahir no es va postposar la Declaració. La Declaració es va fer, simplement es va suspendre temporalment. Aquest matís des d'un punt de vista jurídic, però també polític és important. Per tant Rajoy farà el mateix que tenia previst però li costarà més de justificar.

Portem tres-cents anys esperant la independència. Ara no ve d'uns dies més si aquest temps ens ajuda a enfortir el nostre posicionament. Keep calm i endavant. Plena confiança al President!

Segueix-nos

Estem a les xarxes i volem que participis amb nosaltres. .

Segueix-nos

Estem a les xarxes i volem que participis amb nosaltres.