Editorial: El 155 serà l'empenta que falta

Avui tot està a les mans del Govern Rajoy i tots els escenaris estan oberts. Les xarxes i els mitjans bullen amb especulacions d'uns i altres i amb gent que s'acusa mútuament d'intoxicar i res més lluny de la realitat arribem al dia d'avui amb tots els escenaris oberts, l'escenari de la DI, el d'eleccions constituents, el d'eleccions autonòmiques i tot el que ens poguem imaginar.

Com deia tot està en mans del Govern Rajoy i és que el nostre Govern té clar que si Rajoy aplica el 155 de manera descarada es farà una Declaració d'Independència. I tot sembla indicar que la cosa va per aquí. Però, com deia dilluns el risc d'allargar tan la suspensió de la Declaració és precisament que la clau de tot la té el Govern Rajoy i no nosaltres i això vol dir que si Rajoy avui i en aquests propers dies fa una resposta light, o menys agressiva de la esperada, tenim un problema. I un problema greu que podria donar oxigen als qui des dels diferents partits polítics pressionen per anar a eleccions. I es que de moment se'ns ha dit què és el que passarà si Rajoy aplica ferotgement el 155 però no el que passaria si no ho fa. I aquest escenari no descarta cap possibilitat. Cal doncs que Declarem la Independència ràpid sense donar temps a que s'obrin falsos debats a la societat com va passar després del dia 1 d'octubre.
 
Dit això, sóc optimista. Crec que l'Estat, com sempre, ens acabarà de donar l'empenta que ens falta. I també sóc optimista per una altra cosa. Perquè si l'Estat ens falla, la clau la tindrem els ciutadans al carrer. Serà la nostra responsabilitat que en els partits no guanyin els discursos patrimonialistes com van guanyar després del referèndum. I de moment la gent és el que mai no ha fallat en aquest procés. Això que som-hi. Continuem!

Segueix-nos

Estem a les xarxes i volem que participis amb nosaltres. .

Segueix-nos

Estem a les xarxes i volem que participis amb nosaltres.